Yoga World
Annons
Annons
Yoga

Partneryoga för nedvarvning och avslappning

Acroyoga är långtifrån bara akrobatik – här kommer tre övningar som hjälper dig och din yogapartner att sträcka ut och öppna upp.

FJÄRIL + HJÄRTÖPPNARE

• Person 1 sätter sig i fjärilen (eller trollsländans position) och person 2 lutar sin rygg mjukt mot person 1.

• Om höfterna på person 1 tillåter så fäll fram en aning och på så vis kan person 2 få en bakåtböjning och bröst/hjärtöppnare.

Annons
Annons

SITTANDE ROTATION

• Sitt mitt emot och nära varandra med korslagda ben.

• Placera höger hand i ländryggen och ta sedan tag med vänster hand om varandras högerhänder. Hjälp varandra in i denna sköna rotation och axelstretch genom att dra mjukt i varandras händer.

MASSAGE/CATWALK

• Person 1 ligger på mage på mattan/marken. Person 2 placerar sina händer på dennes bäcken och vandrar sedan med sina händer, en i taget, upp vid sidorna av ryggraden.

• Detta kallas ibland för ”catwalk” då det är som en katt som tassar upp över ryggen. Väl uppe vid axlarna, krama om dem och börja sedan vandra händerna tillbaka ner mot bäckenet i lugnt tempo och med ett fast och behagligt tryck.

Text: Majja Lund Yogis: Majja Lund och Malva Lundh Foto: Maria Svensson

LÄS OCKSÅ: Våga testa acroyoga!
LÄS OCKSÅ: Acroyoga – stå på någons axlar

 

 

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
sara.valfridsson@dohi.se 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.