Yoga World
Annons
Annons
Recept

Nyfiken på kitchari? Här får du receptet!

Det finns många recept på kitchari – upphovsmannen till den här varianten är ingen mindre än Sebastian Pole, som är en av grundarna till Pukka Herbs.

Annons
Annons
  • 1 del mungbönor, 2 delar basmatiris (eller någon annan typ av gryn). Tillsätt vatten (3 eller 4 delar vatten, 1 del torra ingredienser) och låt sjuda tills vattnet kokat in.
  • Tillsätt ¼ tsk av följande kryddor: gurkmeja, ingefära, spiskummin och koriander.
  • Tillsätt säsongens grönsaker – spenat, gröna ärtor, shiitakesvamp eller alger – för att variera rätten och öka näringsvärdet.
  • Låt helst rätten sjuda på låg värme i en kastrull med lock. Rör inte om under tillagningen, eftersom konsistensen då lätt blir mosig.
  • Tillsätt en tesked ghee eller hampfröolja mot slutet.

LÄS OCKSÅ: Detoxa med kitchari

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
sara.valfridsson@dohi.se 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.