Yoga World
Annons
Annons
AktuelltHälsa

Ny hälsotrend ska locka utländska turister till Västerbotten

Nu satsar Yogastudion i Umeå internationellt genom att locka utländska turister med skogsbad i byn Granö i Västerbotten. 

– Skogsbad är ett uttryck som kommer från Japan där människor besöker skogen och naturen av hälsoskäl. Trenden är stor i USA och sprider sig över hela världen, berättar Yogastudions grundare Maria Bergmark.

Annons
Annons

I mars arrangerar Yogastudion i Umeå under namnet Yogaretreats Norrland sitt första retreat på engelska. Temat är ”Forest Bathing and Yin Yoga” och platsen är Granö Beckasin, en boendeanläggning i byn Granö i Västerbotten där man har genomfört retreats sedan våren 2016. Gästerna kommer under några dagar att yoga och göra närvaroövningar i naturen.

– “Mindfulness i naturen” är nog det lättaste att beskriva det som. Tanken är att gästerna ska få en paus i vardagen och bli mer ”här och nu” samtidigt som de återhämtar sig i skogen, fortsätter Maria.

Den som vill komma riktigt nära naturen kan bo i specialbyggda
“fågelnästen” uppe i träden.

LÄS OCKSÅ: Stressa av med ett skogsbad
LÄS OCKSÅ: Yogastugan i Kyrkbyn

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.