Yoga World
Annons
Annons
Meditation

Meditationen som hjälper dig tända din inre låga

Låt din inre låga brinna klart och kraftfullt, men glöm inte att balansera din energi.

För att elden som finns inom oss ska lysa igenom så krävs det att vi anstränger oss. Passion i kombination med hårt arbete är ofta nyckeln till framgång och att jobba för något man brinner mycket för är både givande och utvecklande. Men samtidigt behöver vi göra det med kontroll. Vi vet alla att resultat följer med hårt arbete – att sitta still och rulla tummarna tar oss ingenstans. Men i dagens samhälle är vi många som kör på lite för hårt och bränner ljuset i båda ändar, vilket kan leda till minskat välbefinnande. Följande meditation är framtagen för att hjälpa dig hitta en balans mellan att göra och att vara, mellan hur mycket energi du ger till omvärlden i jämförelse med den nya du samlar på dig.

Ta hjälp av meditationen närhelst du känner att du börjar gå på sparlåga och håller på att förlora gnistan inombords, oavsett hur framgångsrik du uppfattas av omvärlden. Meditationen görs bäst när du har en lucka då du inte tänkt göra något annat, då din att göra-lista är helt tom. Det allra bästa är om du kan avsätta en hel dag till att riktigt fokusera på de inre bilderna den här meditationen uppmanar till, för att fullt ut dra nytta av de mentala, känslomässiga och fysiska fördelarna den ger. Du kommer då snart att känna dig redo att möta nya utmaningar igen, full av ny energi och livsgnista.

Annons
Annons

GÖR DET NU

Sätt dig bekvämt till rätta på en tyst plats med dämpad belysning. Ta flera djupa andetag för att slappna av i kroppen och skingra tankarna. Låt ögonen vara öppna, men sänk ögonlocken litegrann så att du har en mjuk blick och kan fjärma dig mentalt för sådant du ser i rummet. Reflektera kort över hur mycket du anstränger dig när du gör alla de vardagliga sysslor som du förväntas göra under en dag. Lägg märke till hur kroppen känns. Fokusera lite extra på djupa eller mörka förnimmelser gällande de plikter du har, både mot dig själv och andra, om några sådana kommer till dig – det kan till exempel vara ångest över en proppfull inkorg du måste gå igenom på jobbet, eller värk i kroppen på grund av en fysisk ansträngning.

Andas dig igenom allt det negativa du känner tills mörkret börjar vika undan.

Så snart du upplever att tankarna är ljusare och kroppen känns lättare föreställer du dig hur ett starkt, ljust energifält omger dig och växer sig allt starkare. När det är dags att återgå till dagen och alla plikter igen tar du med dig detta ljus av energi. Se framför dig hur du omges av det och hur det påverkar allt du gör på ett positivt sätt. Lägg märke till hur kraftfull din inre låga är och hur du kan dra nytta av den för att nå framgång. Att vara produktiv och engagerad är bra egenskaper – men glöm inte bort att hitta tid för både mental och fysisk avslappning emellanåt. Om vi inte stannar upp och pausar ibland så kommer lågan inom oss att undan för undan bli svagare, och till sist slockna helt. Men genom att samla ny energi får du möjlighet att ge fyr åt passionen inom dig och hålla liv i din inre gnista, så att du kan förbli ditt hälsosamma, glada och mest produktiva jag.

Text: Jill Lawson

LÄS OCKSÅ: 5 steg till din egen meditationsvrå
LÄS OCKSÅ: 10 positioner för inre vägledning

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.