Yoga World
Annons
Annons
Livsstil

Livet är det som händer i mellanrummet

Krönika av Yoga Worlds bloggare Vevve Jäderlund

Jag kommer på mig själv i vänteläge, eller att snabbspola allt för att komma till slutet, och har tydligen helt glömt bort att livet är det som händer i mellanrummet.

Som jag delat på bloggen och Instagram genomgår jag och min pojkvän just nu IVFbehandling (provrörsbefruktning) efter att vi trots ihärdiga försök under flera år inte fått barn. Det är lätt att stirra sig blind på det önskade slutmålet då och fastna i vänteläge. Att ställa sig på autopilot och bara vänta på ett visst datum då något ska ske. Eller hoppa fram några kapitel för att se hur boken slutar, och glömma bort att det är själva läsandet, handlingen i sig som är poängen. Självklart håller vi tummarna för att IVF-en fungerar och vi blir gravida, men på vägen dit utvecklas vår relation och kommunikation: något som verkligen kräver närvaro. Och att bli gravid är bara ett delmål, sedan kommer förhoppningsvis ett barn som ska älskas och uppfostras. Vilket i sig kommer bli rutin och transportsträcka om vi inte lär oss uppmärksamma mellanrummen, det vardagliga, livet.

Annons
Annons

Därför är intentionen för min yogapraktik just nu mellanrummet, the space in between som det också så snajdigt kallas. Att öva på närvaro och nyfikenheten att våga möta situationerna då inget händer. Att tillåta tystnad och tristess i väntan på nästa tåg, utan att behöva fylla varje minut med stimuli. På mattan omsätter jag det konkret i att fokusera på övergångarna lika mycket, om inte mer, som positionerna. Både i att observera vad som sker i kroppen och huvudet, men också att utmana mig själv att vara lika närvarande och fokuserad när jag tar mig från Krigare 2 till Triangeln, som på vinklar och kontakt i olika kroppsdelar väl i Krigare 2 som Triangeln. Och jag bjuder in dig att göra detsamma. Oavsett livssituation, hur kan du ta vara på livet i mellanrummen?

Text: Vevve Jäderlund Foto: Sassa Asli 

LÄS OCKSÅ: Mellanrummet
LÄS OCKSÅ: Livet händer mellan två andetag

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
sara.valfridsson@dohi.se 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.