Yoga World
Annons
Annons
Recept

Krispig kålsallad med asiatisk touch

Här hyllar vi den ibland lite åsidosatta kålen, som verkligen förtjänar sin plats i rampljuset.

4 PERSONER (SERVERAD SOM SIDORÄTT)

• 1/2 rödlök, tunt skivad

• 10–12 rädisor, tunt skivade

• 1/4 vit- eller rödkålshuvud, strimlat

• 1 grönt äpple, skuret i små tunna stavar

• 1 morot, strimlad

• 50 g jordnötter, hackade

Annons
Annons

• 1 msk sesamfrön

• Ett knippe färsk koriander, hackad

• 1 röd chili, finhackad

• Salt och peppar

DRESSING

• 1 msk sesamolja

• 1 msk sojasås

• 60 ml saft från citron eller lime

• 1 msk olivolja extra virgin

GÖR SÅ HÄR:

1. Blanda lök, rädisor, morot, kål och äpple i en bunke.

2. Rör ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål för sig.

3. Blanda ner jordnötter, sesamfrön, koriander och chili i salladen och tillsätt sedan dressingen.

4. Smaksätt med salt och peppar och se till så att allt blandats väl innan servering.

Kål är inte bara nyttigt, den ger också bra mättnad i eller som tillbehör till veganska rätter och är som finast och billigast just nu när den är i säsong.

LÄS OCKSÅ: Dagens vego – portabelloburgare
LÄS OCKSÅ: Dagens vego – tempeh-macka med teriyakismak

Tags : kål
Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
sara.valfridsson@dohi.se 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.