Receptet är hämtat ur Lina Nertby Aurell och Mia Clases bok Food Pharmacy Kokboken.
Ingredienser till cirka 15 stycken:
• 20 färska dadlar
• 1 tsk salt
• ½ dl mjuk kokosolja
• 1 tsk vaniljpulver
• Mörk choklad (minst 70 %)
• Små grillpinnar i trä
Gör så här:
1. Kärna ur dadlarna och lägg dem i en mixer tillsammans med salt, kokosolja och vaniljpulver. Mixa tills allt blir blankt och segt.
2. Rulla smeten till små bollar. Smält chokladen i ett vattenbad. Stoppa en pinne i varje boll och doppa sedan bollarna snabbt i chokladen. Ställ pinnarna i ett glas tills chokladen har stelnat helt. Ta bort pinnarna ur bollarna.
TIPS! Testa att smaksätta med till exempel kardemumma, lakritspulver eller rivet citronskal.
Foto: Ulrika Ekblom
LÄS MER: Tarmflora och forskning
LÄS MER: Så påverkar de goda bakterierna din kropp