Yoga World
Annons
Annons
Yoga

Hitta inspirationen till yogiska toner

Hur reagerar du på musik? Kan du läsa en bok och lyssna på musik utan att tappa fokus på handlingen, eller föredrar du att det är knäpptyst när du ska koncentrera dig? Om du är av den tidigare sorten och har svårt att hitta tid till och fokus under dina yogasessioner kanske musik är lösningen för just dig.

Det finns många argument för och emot att spela musik under yogaklasser. Vissa säger att det kan bidra till att sätta stämningen och energinivån för klassen, medan andra menar att det är emot yogans anda och en distraktion för alla inblandade. Men om vi ser till dina personliga preferenser – vad får dig att hitta motivation och inspiration? Vad du känner personligen är ju trots allt det allra viktigaste.

Om du gillar att yoga till musik vill vi tipsa om att följa Rachel Bråthén – vår svenska yogakändis Yoga Girl – på Spotify. Där har hon samlat alla hennes favoritlistor och du hittar bland annat listor som anpassats till yogasessioner på 45, 60, 75 och 90 minuter, en särskild lista för savasana och en massa annan inspirerande yogamusik.

Annons
Annons

Om du istället föredrar musik utan text som får dig att känna ett samklang med naturen kan du ta en titt på Spotify-kontot Yoga Music. Viktigast är att du hittar musik som du kan lyssna på samtidigt som du kan fokusera på ditt inre och koppla bort allt runt omkring dig.

Läs mer om 5 tips för medveten andning.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.