Yoga World
Annons
Annons
Meditation

Hitta ditt flyt

En meditation som inspirerar dig till att hitta ditt flow och hjälper dig att våga lita på din magkänsla.

Har det hänt att du tänkt på en person som du inte träffat eller hörts med på väldigt länge, och så går det bara någon dag sen stöter ni på varandra? Eller, för att ta ett annat exempel, så vaknar du med en låt du inte hört på evigheter i tankarna, och så spelar radion just den låten det första du slår på den på morgonen. En del avfärdar bara sådana händelser som rena tillfälligheter, andra säger att det finns en högre makt inblandad här.

Psykologen och professorn, tillika bästsäljande författaren, Wayne Dyer menade att innebörden av det vi kallar tillfällighet bara är ett annat ord för vad som är menat eller passar ihop perfekt enligt universum.

VARFÖR HÄNDER DETTA?

En del tror att denna typ av till synes slumpmässiga händelser, som beskrevs i exemplen ovan, är en påminnelse om att Gud är närvarande i allting och att vi alla är med i den gudomliga planen och utgör en del av universums ordning. Deepak Chopra, en annan andlig ledare som även skrivit böcker i ämnet, menar att varje händelse som vi uppfattar som slumpartad i själva verket är ett sätt för universum att förmedla sig med oss, helt enkelt få oss att uppmärksamma något vi kanske glömt av, för att på så sätt ställa allt till rätta.

Oavsett vad du tror och tänker om så kallade tillfälligheter så har du säkert upplevt något liknande. Kanske har du kallat det ödets ironi, slump eller sagt att ”det var nog meningen att det skulle ske” – det där oväntade som händer oss och som faktiskt kan ha något att göra med att våra liv utgör små, små delar av en större helhet. Om du längtar efter att få känna att du passar in, att saker och ting ordnar sig till det bästa och att det som sker har en högre mening så är det här en meditation för dig. Vi kan inte lova att du löser livets stora gåtor med hjälp av den, men den kommer att stärka din tro på din egen intuition och magkänsla och hjälpa dig se saker och ting i ett lite klarare ljus. Upptäck framförallt hur dina tankar kan påverka de små sakerna i vardagen som sker hela tiden, och kan hjälpa dig att få dig på rätt väg.

Annons
Annons

LÄS OCKSÅ: Hitta inspirationen till yogiska toner

GÖR DET NU

Under den här meditationen behöver du en spegel. Sätt dig ner framför spegeln och ta några långa, djupa andetag för att skingra tankarna och slappna av i hela kroppen. Frammana bilden av ditt eget ansikte för din inre syn. Notera varje detalj av det utan att döma eller försöka hitta fel – bara observera och ta in varje detalj. Lägg märke till ögonens färg, hudtonen, näsans och munnens form. Studera bilden noggrant för din inre syn ett tag och öppna sedan ögonen så att du tittar rakt mot din egen spegelbild. Upprepa samma procedur några gånger, där du föreställer dig ditt ansikte när du blundar precis så som det ser ut när du öppnar ögonen och möter det i spegeln.

Det kan låta som en enkel, till och med löjlig sak att sitta och ägna sig åt, men du kommer märka att du får upp ögonen för hur du med hjälp av visualisering kan påverka vad som sker i ditt liv. Den viktigaste delen att jobba med här, liksom under alla former av meditation, är din egen tro. Lägg märke till din förmåga att fokusera riktigt intensivt på något och våga sedan lita till att du har makten att kunna få det att ske, det vill säga att göra dröm till verklighet. Wayne Dyer har också sagt att så som du upplever livet enbart är en spegling av dina egna tankar. Jag menar att det viktigaste är att visualisera utan att kritisera. Börja med att våga lita på vad du själv upplever är sanning och din koppling till något högre, till det gudomliga och till universum, så är jag övertygad om att pusselbitarna i ditt liv faller på plats lite lättare.

Text: Jill Lawson

LÄS OCKSÅ: Vad är sankalpa – hur hitta och arbeta med den?
LÄS OCKSÅ: 3 enkla tips som hjälper dig hitta flödet i din yogapraktik

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.