Yoga World
Annons
Annons
Recept

Hållbar och vardagsvänlig vego

Nyfiken grönare av Cecilia Blankens och Kristin Johansson är en härlig och lättsam uppföljare till föregångaren Nyfiken grön, som fick oss alla att gilla vego ännu lite mer! I den nya boken utökas hållbarhetstänket och här finns ännu fler vegorecept, bra för både hälsan, miljön och plånboken.

Den här bondsalladen med senapsvinägrett är ett perfekt sätt att ta hand om rester:

4 portioner:

  • 4 ägg
  • ett knippe sparris
  • kokt potatis (gårdagens överblivna funkar toppen, eller andra tillagade rotfruker eller grönsaker)
  • 2 nävar salladsblad
  • 1 näve brödkrutonger
  • 4 skivor lagrad hårdost

Vinägrett: 2 msk grovkornig senap, 2 msk vinäger, olja, salt, peppar

Annons
Annons

GÖR SÅ HÄR:

1. Koka äggen. Snoppa bort någon centimeter av den nedre delen av sparrisen (späda kan ätas som de är, grova kokas i lättsaltat vatten någon minut).

2. Skiva potatis och/eller rotfrukter. Skölj salladsbladen och torka dem. Skala äggen och dela dem. Blanda ingredienserna till vinägretten och smaka av med salt och peppar.

3. Vänd samman potatis, salladsblad, sparris, krutonger och vinägrett med händerna. Smula över ostskivorna.

LÄS OCKSÅ: Inspireras av matkreatören Sofia von Porat
LÄS OCKSÅ: Höstens guld

 

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
sara.valfridsson@dohi.se 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.