Yoga World
Annons
Annons
Aktuellt

Lär dig skriva “morgonsidor” för att få stopp på negativa känslor och tankemönster

Morgonsidor är tre sidor av ditt direkta tankeflöde skrivna för hand omedelbart när du vaknar.

I tre månader under 1994 levde jag i Indien och studerade konst och healing. Jag utforskade samtidigt många olika sätt att nå, och finna sätt att uttrycka, min inre kreativa energi genom yoga, dans, kalarimassage och yogisk healing. På min väg till Indien hade jag kommit över en bok av Julia Cameron som heter The Artist’s Way: A Course in Discovering and Recovering Your Creative Self. Jag tog den halvhjärtat med mig på min resa, med tanken att den kanske kunde vara användbar någon gång.

Under resans gång upptäckte jag, till min förfasan, hur mycket negativitet och motstånd som uppstod inom mig, och vände mig till boken för vägledning. Skriven som en andlig guide till ökad kreativitet, lär den ut tekniker och övningar för att läsaren ska hitta självförtroende att använda sina kreativa talanger, samt se sambandet mellan dem och en högre kraft. En av de tekniker som jag fann hjälpte mig mest i min förändring då (och fortfarande använder mig av idag) kallas “morgonsidor”. ­Morgonsidor är tre sidor av ditt direkta tankeflöde skrivna för hand omedelbart när du vaknar.

Det finns inget “fel” sätt att göra morgonsidor – kort och gott ska du bara klottra ner allt som flödar i ditt sinne under den första vakna stunden.

Drömmar, tankar, bekymmer, inköpslistor – allt som kommer. Du behöver inte läsa dem efter du skrivit ner dem, eller visa dem för någon annan, se bara till att du gör det varje morgon. För min del hjälper morgonsidor att rensa mitt sinne från den låga energi och allt nonsens som annars skulle svävat runt och gjort sig påmint under dagen. Genom att skriva mina morgonsidor började jag märka många repetitiva mönster av känslor och tankar. Jag insåg att mitt sinne i första hand är negativt till i sin natur och nästan letar efter problem. Jag började se olika mönster av oro och negativitet när de dök upp, i alla möjliga former.

Annons
Annons

Innan jag började skriva mina morgonsidor skulle jag inte ha upptäckt dessa mönster, men genom att skriva ner dem lärde jag mig att jag även kan släppa dem, vilket gör att jag kan upptäcka en annan del av mig själv som finns bortom det mentala pladdret som sker i huvudet. Denna del av mig är lugn, men som en porlande bäck av glädje och kreativitet, expansion och uttryck. Jag gillar att tänka på det som mitt sanna jag – äktheten som finns inom var och en av oss. Morgonsidorna ska skrivas direkt när du vaknar. Det är något väldigt speciellt med att köpa en vacker dagbok och penna enbart för ändamålet. Förvara dagboken och pennan vid din säng, redo att nå i dina första få stunder av medvetenhet på morgonen. Skriv fritt och utan planering tills tankarna börjar stilla sig, sedan är det bara att hoppa upp ur sängen och börja din dag, med en känsla av lätthet som ökar för varje dag som du skriver dina morgonsidor.

Text: Denise Leicester

LÄS MER: 6 tankar som hjälper dig släppa irritation och bli gladare
LÄS MER: Så blir du mindful i vardagen

 

 

 

 

Tags : morgonsidor

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.