Yoga World
Annons
Annons
Recept

Glutenfri polentakaka med mandarin och timjan

Att baka med polenta är ett bra alternativ för dig som vill undvika gluten. Det här receptet innehåller ingredienser som stimulerar sakral- och solar plexus-chakrat, men även hjärtchakrat och det tredje ögat aktiveras med hjälp av timjan.

Till en kaka (8 portioner) behöver du:

18 cm springform med nonstick-beläggning

3 msk malda gyllene linfrön

180 ml extra virgin olivolja, plus extra för att smörja formen

Annons
Annons

120 ml rissirap

200 g malda mandlar

175 g polenta

3 tsk bakpulver

2 msk färsk timjan, plus extra som dekoration

6 stora mandariner

Hackade mandlar, som dekoration

  1. Placera linfrön i en skål med 135 milliliter vatten och låt svälla i tio minuter.
  2. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj formen med olivolja. Blanda oljan med tre fjärdedelar av rissirapen i en stor skål, blanda sedan i linfrömixen.
  3. Häll i mandlarna, polentan, bakpulvret och timjan under omrörning. Tillsätt skalet och juicen från fyra av mandarinerna och mixa ihop. Om blandningen är för torr kan du hälla i lite mer rissirap.
  4. Häll blandningen i en kakform. Skala och skiva upp de två återstående mandarinerna och placera på toppen av kakan.
  5. Ställ in i ugnen i ungefär 1 ¼ timme och låt därefter kakan svalna på galler. Dekorera med timjan och hackade mandlar.

Recept ur The Chakra Kitchen av Sarah Wilkinson

LÄS OCKSÅ: Glutenfri kokos- och äppelgröt

LÄS OCKSÅ: Glutenfri jordgubbsgranola

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
sara.valfridsson@dohi.se 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.