Yoga World
Annons
Annons
Studio i fokus

Följ med till Yoga Shala Kungälv

Yoga Worlds artikelserie ”Studio i fokus” har denna gång tagit sig till västkusten och Yoga Shala Kungälv, en studio som är resultatet av grundaren Erla Sigtryggsdottirs dröm om att skapa en oas där människor kan mötas, helas och växa.

Erla Sigtryggsdottir har undervisat i yoga sedan 2006 och sedan 2012 har hon en egen studio, Yoga Shala Kungälv. Förutom yoga erbjuder studion ett ständigt växande utbud av ayurvediska behandlingar.

– Ayurvediska behandlingar är fantastiska och mycket bra att kombinera med sin yogapraxis då både ayurveda och yoga är system för personlig utveckling som stöttar, renar och hjälper dig att vara i din fulla potential, säger Erla.

Den filosofiska delen är väldigt viktig för Erla när hon undervisar.

– Förutom att jag använder filosofin som ”filter” på allt jag säger och gör, pratar jag om det på klasserna, som ett synsätt och en infallsvinkel i livet. Jag har också ”rena” filosofiklasser som öppna klasser på schemat, där vi träffas som en vanlig klass men samtalar och lyssnar. Under dessa klasser tar vi upp både yogasutras och de klassiska delarna, men diskuterar också hur vi kan tillämpa yogan i vår vardag. Jag ser yoga som en helhet där alla livets delar är med. Precis som det är viktigt att som lärare kunna guida människor med kroppen på mattan för att få bättre hälsa och inte skapa obalanser, så är det viktigt att kunna möta dem själsligt, känslomässigt, subtilt, på den plats de befinner sig. Därför arbetar vi privat fast vi är i grupp tillsammans.

Erla är noga med att bemöta alla med samma respekt och vänlighet. Hon ser sin uppgift här som en kallelse och inte ett arbete.

– Jag är här för att hjälpa människor må bra och hjälpa dem att utveckla sig själva. Jag har förståelse för det fysiska och det subtila i vårt väsen, ser människor som andliga varelser i en fysisk kropp.

Erla Sigtryggsdottir har undervisat i yoga sedan 2006.

YOGANS ALLA DELAR
Orden ”man helas så fort man kliver innanför dörren” beskriver den harmoniska stämningen på Yoga Shala Kungälv mycket bra. Ljuset strömmar in i den välkomnande receptionen och loungen genom stora fönster. Själva rummet där yogaklasserna äger rum har inga fönster och erbjuder en vilsam plats där man slipper känna sig blottad eller iakttagen.

Annons
Annons

– Hela studion genomsyras av en positiv energi och jag upplever att man mår bra bara av att vistas här, både i yogashalan och loungen. Just loungen, där vi även håller föreläsningar och utbildningar, är ett fint utrymme för människor att mötas.

På Yoga Shala Kungälv erbjuder Erla och hennes personal ett brett utbud av  yoga; ashtangayoga, hathayoga, kundaliniyoga, ayurvedisk yoga och yinyoga samt meditation och frekvensterapi med gong och klangskålar. Erlas strävan och högsta önskan är att de som utövar yoga hos henne får en fin stund med sig själva, att de gång för gång fördjupar sin kunskap om vad man som person mår bäst av.

– De som kommer hit får med sig alla delarna av yoga om de vill, inte bara de fysiska rörelserna. Jag vill förmedla en känsla av att de blir bemötta med respekt och förståelse där de är och att de känner sig inspirerade att vandra vidare på sin egen väg efter att ha kommit till mer insikt om sig själva, sin kärlek till sig själva och sina medmänniskor. Att se hur andra människors liv och hälsa blomstrar ser jag som min lön.

– Under alla år som yogalärare har jag fått den fantastiska gåvan att få vara med om människors utveckling. Och det är just därför jag väljer att vara yogalärare.

Erla började meditera redan som tonåring och för henne är yoga en livsstil, ett sätt att vara och agera.

– Det är utifrån det jag undervisar. Genom min erfarenhet försöker jag förstå var människor befinner sig på sin väg.

Hon är utbildad Senior Yoga Teacher med många olika certifieringar tagna på olika platser i världen. De flesta utbildningarna har hon gått i Indien.

– Men den viktigaste utbildningen skulle jag säga är min praxis genom livet och den erfarenhet jag själv har fått, och hela tiden får, genom att utöva yoga.

Näringsriktig och vegetarisk mat är en viktig del av de utbildningar som arrangeras.

GEDIGET CV
Erla har även förkovrat sig djupt inom ayurveda de senaste åren och är nu också certifierad ayurvedisk expert, massageterapeut och hälsorådgivare.

– Jag går ständigt nya utbildningar! Förutom det jag nämner ovan är jag även frekvensterapeut, rawfoodinspiratör,  hälsocoach och privat tränare. Yoga Shala Kungälv är en plats där människor av alla kön, åldrar och nationaliteter samlas, och det är just alla fantastiska människor som kommer hit som gör stället speciellt, berättar Erla.

– Vi har vuxit enormt de senaste åren, utan att förlora den familjära, kärleksfulla stämningen. Yoga Shala Kungälv ÄR alla fantastiska människor som kommer hit och genom dem blir det en vacker oas, en mötesplats där vi hjälper varandra och utvecklas tillsammans. Mitt hjärta blir varmt när jag ser samspelet, jag är så tacksam!

Text: Sofia Ekholm Foto: Anna Edlund 

EFTERLYSNING!
Vet du en yogastudio som är värd att lyftas fram lite extra? Mejla in ditt tips tillsammans med några rader om studion till [email protected] – märk mejlet ”Studio i fokus”.

LÄS MER: På Urban Om får man vara sig själv
LÄS MER: Yoga från hjärtat hos Infinite Yoga Malmö

 

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.