Yoga World
Annons
Annons
AktuelltMöt

Elin “Yogadoktorn” Sandberg till Yoga Games

Vad händer i kroppen och hjärnan när du yogar, mediterar och slappnar av? Vad säger vetenskapen? Hur kan yoga användas för att skapa hälsa, välbefinnande och förebygga sjukdomar? Det är några av frågorna som Elin kommer att ta upp i sin föreläsning Vad är egentligen yoga? Yoga Games i Stockholm den 10 februari. 

Elin driver sedan 2017 podden Yogadoktorn om lättillgänglig och oflummig yoga, medicin, vetenskap och hälsa, och under föreläsningen kommer hon att prata om våra kroppar och hjärnor, tankar och beteenden, om nervsystemet, immunsystemet och hormoner – och hur vi kan boosta oss själva genom yoga, meditation, medvetenhet och stress-eliminering. Föreläser gör hon med glimten i ögat och presenterar forskning på ett lättillgängligt sätt samtidigt som hon kommer med praktiska råd och enkla övningar för hur vi kan ta yogan ut från yogamattan och in i vardagen, och anpassa yoga så att ALLA kan ta del av den.

Annons
Annons

Med ett stort intresse för människor och välbefinnande har Elin de senaste åren studerat medicin och yoga hand i hand. Ur ett holistiskt perspektiv väver hon samman kunskaper från öst och väst, skolmedicin och yogaterapi. Elin har själv praktiserat yoga i över tio år. Hon är utbildad instruktör i Ashtanga Vinyasa, MediYoga och traumateori. Hon tog läkarexamen från Örebro Universitet 2017, och bredvid sitt arbete som läkare doktorerar hon i ett projekt med yoga och dans för flickor med återkommande buksmärta.

Elin “Yogadoktorn” Sandberg brinner för att förmedla lättillgänglig och anpassad yoga till alla, men framförallt, sprida kunskap om hur vi lever hållbart och finner läkning av både kropp och själ.
Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
sara.valfridsson@dohi.se 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.