Yoga World
Annons
Annons
AktuelltResor

Dags för årets yogafest i fjällparadiset Åre

Annonssamarbete med HOLIDAY CLUB

Sugen på en helg fylld av yogaklasser, workshops, bad, bastu och god vegetarisk mat i en magisk miljö? I november är det återigen dags för succén Yoga Mountain Festival i fjällparadiset Åre.

För andra året i rad arrangeras Yoga Mountain Festival på Holiday Club Åre. Den 16-18 november väntas runt hundra deltagare till en helg fylld av yogaklasser, workshops, föreläsningar, bad, bastu och till stor del vegetarisk mat.
– Yogafestivalen är en helg fylld med klasser och föreläsningar för den som är nyfiken på yoga och för den som redan är förälskad, förklarar Therése Furudal Hydén, yogalärare och projektledare för Yoga Mountain Festival. Bland instruktörerna finns uppskattade och omtyckta yogalärare såsom Shay Peretz, Veronica Jäderlund, Milla Floryd, Tiina Ravelin, Moa Westman, Ingrid Loe Holand, Kari-Anne Bains, Johanne Karbol, Helena Atkinson, Fia Aunsmo, Malin Kronvall och Therése Furudal Hydén. På schemat finns klasser som kittlar alla sinnen. Lekfulla, dynamiska och fysiskt utmanande yogaklasser och lugna yinklasser, återhämtande restorative och spirituell meditation. Yoga i mörker, på SUP-bräda, i värme och njut av yoga till livemusik.

– Jag längtar till fredagens poolhäng med bastuyoga och bubbel. Därefter Yinyoga där vi kommer få njuta av Marias härliga trummor till vår nattning. Till Goodnight Sweethearts kan deltagarna komma i sin pyjamas. Så härligt, utbrister Therése.

Annons
Annons

“Närheten till fjället och tystnaden är ljuvlig”

Holiday Club Åre renoverades hösten 2016 till att bli fjällens träningshotell med ett stort fokus på hälsa och välmående. Här bor gästerna i stora rum med utsikt mot fjäll eller sjö. Under ett och samma tak finns ett 800 kvm stort inglasat takgym med vacker yogasal med glasvägg ut mot fjällvärlden. Här finns också en stor badvärld med motionsbassäng och plats för SUP-yogaklasser och en stor bastuvärld där det arrangeras bastuyoga under helgen.

I restaurang Grow serveras frukost, lunch och middag med stort fokus på det gröna. Under yogafestivalen ingår all mat och kockarna i köket lagar kreativa och gröna rätter i syfte att ge energi till ett aktivt liv.– Närheten till fjällen med tystnaden och den klara luften är ljuvlig, säger Therese.
– Här får tiden får stanna en stund. Checka in på hotellet på fredagen och mys runt i spatofflor hela helgen om du vill. Hur avkopplande är det inte att ta tofflorna ner till morgonklassen för att sen njuta av en härlig fjällfrukost med utsikt över Åresjön. Mindre moment runt omkring som stör, mer njutning och närvaro. Mer utrymme att ta in helgens fantastiska presentatörer och deras klasser.

Festivalen kommer tipsa på sin Instagramsida vilka klasser som passar om man till exempel är nyfiken på yoga men inte så van att gå på klasser. Kika in på @yogamountainfestival för att träffa lärare och ta del av tipsen.

Låter det som något för dig?
Schemat till årets Yoga Mountain Festival har redan släpps och vill du ta del av det eller göra din bokning direkt så klickar du här.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.