YOGA WORLD
Annons
Yogamat

Dagens vego: Sallad med svart ris och blandade grönsaker

Svart ris kallas även för ”förbjudet ris” och är rikt på näringsämnen och fibrer. Det har en mild, nötig smak och antar en mörklila färg efter kokning. Du kan byta ut det mot vanligt brunt råris, men det har inte riktigt samma härliga tuggmotstånd. De färgglada grönsakerna i kombination med det lila riset blir dessutom rena fröjden för ögat!

4 till 6 portioner • Förberedelser: 20 minuter • Tillagningstid: 1 timme

INGREDIENSER

225 g svart ris
4,75 dl vatten
3 msk apelsinjuice
2 msk dijonsenap
2 msk risvinäger
1 msk tahinipasta
1 msk srirachasås
1 msk tamarisoja
1 tsk riven färsk ingefära
300 g gröna ärtor, färska eller frysta (tinade)
100 g rödkål, tunt skivad
3 morötter, skalade och rivna
1 röd paprika, urkärnad och skivad
3 salladslökar, skivade
1 burk (400 g) kikärtor, avrunna och sköljda
40 g råa pistaschnötter eller pumpafrön, till garnering

  1. Skölj riset väl och häll över det i en kastrull. Tillsätt vattnet och låt koka upp på medelhög värme. Sänk värmen, täck med lock och låt koka i 45 till 60 minuter – riset ska inte vara mjukt, utan ha lite tuggmotstånd. Häll av och låt svalna.
  2. Vispa ihop apelsinjuice, dijonsenap, risvinäger, tahinipasta, srirachasås, tamarisoja och ingefära i en liten skål.
  3. Blanda ärtor, rödkål, morötter, paprika, salladslök och kikärtor i en annan, lite större skål. Häll över hälften av dressingen och slunga salladen.
  4. Tillsätt den resterande dressingen i riset och blanda väl. Kombinera sedan riset och grönsakerna. Garnera med pistagenötter eller pumpafrön och servera.

Recept ur boken The PlantPure Kitchen: 130 Mouthwatering, Whole Food Recipes and Tips for a Plant-Based Life av Kim Campbell.

RECEPT: Yoghurt på quinoa och kokosmjölk
RECEPT: Grönt är skönt – garanterat enkla nötbollar

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör

[email protected]
0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga