Yoga World
Annons
Annons
Yogamat

Dagens vego: Krispig nudelsallad i glasburk

Denna asieninspirerade sallad bjuder på en knaprig smaksensation i form av selleri, rädisor, salladslök och kinakål. Laga den kvällen innan för en snabb, enkel och god lunch som du kan äta i farten.

1 portion

Förberedelser: 10 minuter

Annons
Annons

INGREDIENSER

TILL DRESSINGEN
1 msk jordnötssmör
2 tsk soja
2 tsk sesamolja
½ tsk chiliflakes
1 tsk risvinäger
Vatten

TILL SALLADEN
100 g färska nudlar
1 selleristjälk, skivad
4 rädisor, skurna i klyftor
1 stor näve frysta sojabönor
3 kinakålblad, fint strimlade
1 salladslök, skivad

  1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål tillsammans med en skvätt vatten. Konsistensen ska vara jämn. Häll ner dressingen på botten av burken. Tina sojabönorna i kokande vatten. Häll av och låt svalna.
  2. Tillsätt nudlarna ovanpå dressingen. Lägg sedan i tur och ordning på selleri, rädisor och sojabönor. Toppa med salladslök och kinakål. Ett serveringstips är att hälla ut allt i en skål och röra om.

TIPS FRÅN KOCKEN
Sojabönor brukar finnas bland de djupfrysta grönsakerna i de flesta mataffärer. Hemligheten till att lyckas med sallader i burk ligger i ordningen de olika ingredienserna läggs i. Börja med dressingen och tillsätt sedan de lite fastare grönsakerna. Fortsätt med proteinet och till sist de gröna bladgrönsakerna, så att dessa inte blöts upp.

Med dressingen i botten av burken håller salladen sig fräsch tills du ska äta.

RECEPT: Portabelloburgare
RECEPT: Tortillapizza med hummus

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.