Denna asieninspirerade sallad bjuder på en knaprig smaksensation i form av selleri, rädisor, salladslök och kinakål. Laga den kvällen innan för en snabb, enkel och god lunch som du kan äta i farten.
1 portion
Förberedelser: 10 minuter
INGREDIENSER
TILL DRESSINGEN
1 msk jordnötssmör
2 tsk soja
2 tsk sesamolja
½ tsk chiliflakes
1 tsk risvinäger
Vatten
TILL SALLADEN
100 g färska nudlar
1 selleristjälk, skivad
4 rädisor, skurna i klyftor
1 stor näve frysta sojabönor
3 kinakålblad, fint strimlade
1 salladslök, skivad
- Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål tillsammans med en skvätt vatten. Konsistensen ska vara jämn. Häll ner dressingen på botten av burken. Tina sojabönorna i kokande vatten. Häll av och låt svalna.
- Tillsätt nudlarna ovanpå dressingen. Lägg sedan i tur och ordning på selleri, rädisor och sojabönor. Toppa med salladslök och kinakål. Ett serveringstips är att hälla ut allt i en skål och röra om.
TIPS FRÅN KOCKEN
Sojabönor brukar finnas bland de djupfrysta grönsakerna i de flesta mataffärer. Hemligheten till att lyckas med sallader i burk ligger i ordningen de olika ingredienserna läggs i. Börja med dressingen och tillsätt sedan de lite fastare grönsakerna. Fortsätt med proteinet och till sist de gröna bladgrönsakerna, så att dessa inte blöts upp.
RECEPT: Portabelloburgare
RECEPT: Tortillapizza med hummus