Yoga World
Annons
Annons
Yogaliv

Bästa yogastilen för hälsan!

Ja, vilken är den bästa yogastilen egentligen? Det är ingen fråga man lätt kan svara på, då det beror på en mängd olika faktorer: vilken lärare du har, vad du har för fysiska förutsättningar, vad du är ute efter och vad du vill uppnå, för att nämna några exempel.

Men om man bortser från ovan exempel, så ville forskarna i den här studien en gång för alla ta reda på vilken yogastil som har störst sannolikhet att förbättra hälsan.

Annons
Annons

I studien ingick 306 randomiserade kontrollgrupper som provade 52 olika yogastilar och mest förekommande bland dem var hathayoga och iyengaryoga (36 respektive 31 kontrollgrupper fokuserade på dessa).

Och resultatet? Positiva resultat mättes i 277 av 306 kontrollgrupper (91 %), men proportionen av dessa positiva resultat var förhållandevis faktiskt lika stor hos samtliga yogastilar. Med andra ord kunde man inte vetenskapligt bevisa att en särskild yogastil skulle vara bättre än någon annan – så kör vidare på den yogastil du tycker passar dig och strunta i resten.

Har du svårt att hitta rätt? Här kan du läsa om hur du hittar din stil i yogadjungeln.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.