YOGA WORLD
Annons

Yoga Bingo

Har du hört talas om Yoga Bingo? Det är ett annorlunda sätt att lära sig att praktisera Yoga på och för de flesta är det nog en ganska underhållande form av träning.  

De flesta känner ju till reglerna för klassisk bingo och dessa har Yoga Bingo inspirerats av. Har du missat reglerna för bingo rekommenderar vi att du läser om dessa på bingoonline.se.

Yoga Bingo är alltså en speciell form av bingospel där yogan står i fokus och detta kan appliceras på alla åldrar. Det finns nämligen olika varianter på brickor med allt från lätta till svåra positioner på, vilket innebär att till och med barn från 3 år och uppåt lätt kan lära sig spelet.

Så spelas Yoga Bingo 

Yoga Bingo finns i olika former, men grundprincipen är att varje spelare har en bricka med olika yogapositioner. Till spelet hör kort med de olika yogapositionerna och varje gång ett kort dras ska positionen göras. Efter detta markerar man positionen på sin bricka och sedan spelar man tills någon har fått bingo. Oftast är det full bricka som gäller, men givetvis kan även radvinster ge pris om man bestämmer detta. En del Yoga Bingo-spel delar inte ut några priser, då man inte tävlar utan mest använder illustrationerna och spelet för att inspireras av Yogan som träningsform.

Yoga Bingo för barn

Yoga Bingo är perfekt att använda på barnkalas eller i yogaklassen för barn. Det håller barnen intresserade av att utföra olika yogapositioner tack vare att dessa får en lekfull dimension på grund av själva bingospelet.

Det kan finnas brickor inom olika teman som exempelvis naturtema, bondgårdstema etcetera som kan förhöja upplevelsen ytterligare. Det går att hitta spelet på stora shoppingsajter som exempelvis Amazon, men även mindre sajter kan ha dem i utbudet. Med lite kreativitet kan du också skapa spelet själv.

Fotolia_93852228_Subscription_Monthly_M

Bingo! Nu kan du kombinera två av dina största intressen.

Andra varianter på Yoga Bingo

Det finns även andra sätt att spela Yoga Bingo på. Det är bara din fantasi som sätter stopp. Till exempel kan du till möhippan dela ut brickor till deltagarna där du har skrivit olika ord. Det behöver inte bara vara yogapositioner utan även andra avslappningsövningar. Ni utser en ledare som kan övningarna och drar kort som överensstämmer med orden. De spelare som först får en rad, två rader, tre rader, fyra rader eller fyller brickan får ett pris.

Andra använder Yoga Bingo i utbildningssyfte, där yoga elever själva bjuds upp att demonstrera positioner. Man får inte demonstrera samma position och det kan bli ganska många glada skratt innan brickan fylls.

Yoga Bingo kan också användas i marknadsföringssyfte där en deltagare får göra en utmaning varje dag och meddela företaget som sålde brickan att man har klarat utmaningen på sociala medier. Kanske genom att ta en yogaselfie. Vid radvinst eller full bricka vinner man pris.

Som sagt finns det många olika sätt att utföra Yoga Bingo på och de flesta är mycket roliga sätt om man är i en grupp. Ibland uppfyller spelet inte helt avslappningssyftet med yogan då det blir en kort paus mellan alla positioner och kanske några komiska kommentarer, men det är värt att testas på.

Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga