Yoga World
Annons
Annons
LivsstilPlus

7 steg till bättre självförtroende

Sätter din osäkerhet käppar i hjulet för dig och dina drömmar och mål? Så här kan du börja tro på dig själv!

  1. Skriv en lista över alla brister du känner att du har – dina negativa tankar och åsikter om dig själv.
  2. Identifiera de punkter du helst av allt skulle vilja förändra.
  3. Skriv sedan en lista över saker som du önskade vore sant om dig själv. Vilka av punkterna är särskilt fördelaktiga för dig som person? Vad skulle du önska att du kände var sant om dig själv?
  4. Leta efter bevis på att du redan har dessa kvaliteter. Det kan vara svårt till en början men ha tålamod och blicka tillbaka i tiden – när har det hänt att ditt dåliga självförtroende hindrat dig från att se dessa bevis? Om du exempelvis tycker att du är dålig på intervjuer men ändå har ett jobb, så är det ett utmärkt bevis på att du faktiskt har lyckats i en intervju. Ett annat förslag är att motbevisa en negativ åsikt gällande dina sociala färdigheter med exempel på gånger då du de senaste månaderna haft roligt med dina kompisar eller haft ett givande samtal med någon. Skriv ner alla exempel du kommer på. Du kan även diskutera med en kompis för att få hjälp att komma på fler exempel.
  5. Fundera nu över hur du kan skapa fler möjligheter att upprepa dessa beteenden som du tidigare haft framgångar med för att ytterligare stärka dina nya, positiva åsikter om dig själv.
  6. Varför inte starta en framgångsdagbok där du beskriver alla dina framgångar och håller koll på din utveckling. Öva och tillåt dig själv att bli mer och mer bekant med dina nya tankar om dig själv.
  7. Ett annat tips är att hänga upp listan med positiva attribut någonstans där de syns och läsa upp dem dagligen – det här är vad livscoacher ofta kallar för affirmationer. Det kommer göra att du kommer ihåg dem och förstärker dessutom din tro på dem, på både en medveten och undermedveten nivå.

Text Charlotta Hughes

LÄS OCKSÅ: 11 yogapositioner för fokus och självförtroende

Annons
Annons

LÄS OCKSÅ: 7 saker som händer när du börjar yoga

 

 

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
sara.valfridsson@dohi.se 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.