Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://yogaworld.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

YOGA WORLD
Annons
Annons
Yogaliv

7 saker som händer när du börjar yoga

Varför ska man börja yoga? Framförallt för att man faktiskt vill, men även för dessa anledningar:

1. Styrka
Yoga kommer aldrig vara lätt men den bygger upp kroppens styrka så att den kan ge dig bättre stöd i din praktik. Vissa vardagssysslor och aktiviteter som tidigare känts tunga –som att gå i trappor, hålla balansen när du tar på dig skorna och bära på barnen – kommer bli lättare med tiden, och eftersom många yogapositioner stärker ryggraden och musklerna runt omkring den kommer du dessutom få bättre hållning och gå rak i ryggen genom livet.

2. Lycka
Förutom att träning och fysisk aktivitet i allmänhet gör människor lyckligare kan yogan även hjälpa dig att bättre hantera din vardag. Genom att tillämpa element från din yogapraktik, som exempelvis andning och kroppsmedvetenhet, när du stöter på mentala eller fysiska utmaningar i din vardag kan du förändra följderna av dessa utmaningar. Detta kommer få dig att känna dig lyckligare i livet.

3. Kost
De allra flesta har nog provat på hur det är att vara vegan eller vegetarian minst en gång i livet, om så än för bara en dag. Men alla yogisar är inte veganer eller vegetarianer – och vissa skulle inte ens må bra av ett ge upp kött. Detta är lärdomar vi får ta del av genom yogan – att göra det som passar just dig. Det som funkar för dig kanske inte funkar för någon annan, och det är okej.

Annons
Annons

4. Självförtroende
Det finns så många positioner och ideologier inom yoga att det blir som en livslång resa att lära sig allt. Det finns alltid en ny variation att ge sig an eller en ny stil att upptäcka. En av de bästa känslorna är att klara av en position som tidigare känts svår att ens tänka på. Att se dessa förändringar i kroppen och praktiken ger självförtroende – oavsett om det handlar om en inversion eller en halvmåne.

5. Mindfulness
Det första steget mot mindfulness är att börja uppmärksamma saker som tidigare gått dig obemärkt förbi. Det kan handla om tänka på hur man sitter, att faktiskt tänka på den mat man äter och dess konsistens eller att bara sluta tänka negativa tankar. Att belysa och uppmärksamma dessa små, små saker kan förändra ditt liv till det bättre.

6. Flexibilitet
Med tiden kommer stela muskler mjukna och den där värken du känner när du kliver upp ur sängen på morgonen eller står i nedåtgående hunden kommer avta. Alla kroppar är dock olika. En del är jätteviga och rörliga, medan andras skelett helt enkelt inte tillåter en superflexibel praktik. Försök aldrig pusha kroppen för att bli lika vig som personen bredvid dig – yogan lär oss att vi är bra som vi är.

7. Klarhet
Livet kan vara hektiskt och stressigt med många måsten och prioriteringar. Till slut blir huvudet fullt och vi blir lätt överväldigade, stressade och ser inte klarhet i saker och ting. Den fysiska yogapraktiken hjälper oss att reda ut tankarna, men de meditativa aspekterna av yoga kan drastiskt ändra på dem. Daglig meditation rensar tankarna och ger klarhet i situationer vi känner oss begränsade.

Vill du ha fler anledningar att börja yoga? Vänd dig till forskningen och 7 vetenskapligt bevisade fördelar med yoga.

 

Lämna en kommentar

Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga