Yoga World
Annons
Annons
Själsliv

7 saker jag lärde mig när jag började meditera

Meditation kan kännas helt naturligt, eller bara jättekonstigt. Det här lärde jag mig när jag började meditera.

1. Ingen har så vitt jag vet dött av att en kroppsdel domnar. Bli inte så känslomässigt involverad i det faktum att din vänstra fot domnat bort. Ta för givet att den fortfarande sitter fast på benet och att den kommer att fungera normalt igen så fort blodet börjar flöda igen.

2. Det är fullt möjligt att somna sittande. Jag minns att jag brukade titta på min pappa när han sov i sin fåtölj och förundras över hans förmåga att bara somna på det sättet. Nu gör jag precis samma sak själv, under meditation. Det kan å andra sidan ha med åldern att göra.

3. Du kanske inte gillar nuet. Nuet handlar kanske mer om att stirra på en kaksmula på golvet än att se lotusblommor slå ut framför ögonen på dig. Vänj dig, acceptera smulan och döm den inte.

Annons
Annons

4. Att stirra på en blommig tapet i 20 minuter ger en större tripp än LSD. Om du mediterar med öppna ögon (vilket rekommenderas om man vill förhindra punkt 2), välj då ett rum med jämnt golv.

5. Ditt öra kommer aldrig att klia så mycket som det gör just nu. Det kliade inte innan läraren sa ”nu mediterar vi” så varför känns det då som om en hel myrarmé kryper över örat just nu? Märkligt.

6. Det mänskliga sinnet är otroligt uppfinningsrikt när det gäller att hitta på ursäkter till att inte meditera. Att kolla på Halv åtta hos mig bör inte vara en av dem.

7. Min buddhistmunk bryr sig inte om någon av ovanstående punkter. Han beskriver meditation som att dyka ner i en swimmingpool en het sommardag – eller helt enkelt som ren och skär lycka. Så, mina lemmar kan domna bort bäst dom vill, jag tänker inte ge upp.

Text: Lexie Williamson

LÄS MER: Så kommer du igång med meditation
LÄS MER: Meditationstips för dig som gillar musik

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.