Yoga World
Annons
Annons
Yoga

7 enkla steg mot att sätta din yogaintention

Enligt många av vår tids stora filosofer får man i livet det man har mod att be om. Många anser att man genom att ha en tanke bakom vem man vill bli och vilka kvaliteter man vill utveckla ger mål och mening med livet. Det finns en viss styrka i det. Detta är något man kan öva på i sin yogapraktik. Genom att se yogan som ett ypperligt tillfälle för att ge sig själv ett syfte och öva på att sätta det i verket ute på yogamattan, kan man sedan ta det vidare ut i det verkliga livet.

Vad innebär det?

Att ha en tanke bakom något innebär att man har ett syfte som styr det man gör och det baseras ofta på det som betyder allra mest här i livet. Det är inte ett mål, utan ett ständigt strävande efter något. Det handlar mer om personen du vill bli än det du vill göra och sakerna du vill ha.

Varför ska man ha det?

Din intention lägger grunden för det du är på väg att göra. Precis som med musik under en yogaklass kan intentionen påverka vårt humör, liksom våra tankar, känslor och handlingar.

Genom att sätta en intention för din yogapraktik skapar du helt enkelt utrymme för att bli den person du verkligen vill bli, bara genom att ha det som fokus i din praktik.

Annons
Annons

Sju steg som hjälper dig sätta din intention 

1. Börja med att skapa utrymme på din väg in till lokalen. När du sitter ner på mattan ska du ta dig lite tid till att släppa alla tankar och känslor och mentalt släppa på spänningar och stelhet och fokusera på insidan. Hitta utrymmet där du medvetet kan bli ett med dig själv.

2. Ta en stund för att reflektera över varför du tog dig till yogalokalen idag. Varför avvarade du tid till det? Vad är det du vill utveckla eller arbeta vidare på?

3. Använd dig av det du kommer fram till för att sätta en intention för dagens klass. Låt intentionen ha en positiv innebörd och fokusera på nuet. Det kan vara något så enkelt som ”Jag känner mig lugn”. Ditt syfte kan anta vilken form som helst – ett ord, en tillägnan, ett citat eller en bön – så var öppen för allt som kommer din väg.

4. När du går igenom dina positioner och fokuserar på andningen bör du även ta lite tid till att återkomma till din intention. Låt din intention grunda och fokusera din praktik. Lägg märke till hur det känns när du påminner dig själv om din intention.

5. När du i slutet av klassen kommer till savasana kan du fundera på vilken inverkan din intention hade på din yogapraktik. Vad la du märke till? Vilka tankar och känslor stötte du på?

6. Reflektera över hur du kan använda dig av din intention i ditt vanliga liv och hur du ska gå tillväga. Det är här den riktiga utmaningen ligger. Det är lätt att införliva intentionen ”Jag känner mig lugn” när du sitter på yogamattan men klarar du av att introducera den i andra delar av livet?

7. Låt andra ta del av din intention. Fundera på vem du skulle vilja dela den med och hur hen kan hjälpa dig med att införliva det i din vardag. Genom att dela med dig kan du även inspirera andra.

Att sätta en intention hjälper både på yogamattan och i övriga livet.
Att sätta en intention hjälper både på yogamattan och i övriga livet.

LÄS MER: 5 tips inför första yogaklassen
LÄS MER: Erikas blogginlägg om månadens intention

Tags : intentionYoga

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.