Yoga World
Annons
Annons
Yogaliv

6 tips för dig som vill komma igång med yoga hemma

Har du svårt för att komma igång med yogan i hemmet? Här har du några enkla tips för att komma igång med din hemmapraktik.

Yoga regelbundet
Det är bättre att yoga lite och ofta än mycket och sällan. Börja försiktigt och träna en kort tid om du har ont om tid. Det kanske känns mycket att ägna en hel timma åt yoga varje dag – då räcker det med tio eller kanske till och med fem minuter om dagen. Du är inte den enda som har ont om tid, så det finns många korta yogaklasser tillgängliga på internet.

Stäng av telefonen
De flesta av oss är beroende av våra mobiltelefoner, men för att du ska kunna träna hemifrån så måste du stänga av den eller i alla fall stänga av ljudet. Det här är tid du avsätter för dig själv. Dina vänner, familj och jobb kan vänta i några minuter.

Annons
Annons

Ordentligt med utrymme
Du behöver utrymme för att kunna sträcka ut, så skapa en plats i ditt hem där du kan göra det. Rulla ut din matta på ett bra ställe där du får plats att göra alla dina positioner. Om du trivs kommer det att kännas enklare att ta dig till mattan regelbundet.

Var försiktig
Om du inte känner att du är redo för handstående än så avvakta med det. Även om internetinstruktören säger åt dig att du ska göra det så måste du som alltid använda lite sunt förnuft. Lyssna på din kropp. Mer avancerade positioner är alltid lättare att lära sig med hjälp av en riktig lärare som du träffar personligen. När du väl har lärt dig positionerna av en instruktör så kan du testa själv hemma.

Skippa inte savasana
Det kan vara lockande att hoppa över savasana om du vet att du har mycket att göra efteråt, men det finns en anledning till att yogaklasserna avslutas med just savasana – det är då du får tid att samla alla intryck från dagens klass. För många är detta en ovärderlig stund, som också lämnar en med känslan att man vill återvända till mattan dagen efter.

Ha kul
I slutändan är det din entusiasm som kommer göra yoga till en del av din dagliga rutin, inte att du har den coolaste mattan eller det dyraste medlemskapet på en yogasida. Anpassa yogan efter din livsstil och uppskatta den tiden du ägnar åt yoga varje dag – det är ett åtagande som kommer leda till bättre hälsa och välbefinnande.

Här kan du läsa om 5 tips på hur du får till din egen lilla yogavrå i hemmet.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.