Yoga World
Annons
Annons
Familjeliv

5 yogiska sätt att slappna av i helgen

Vad ska du göra i helgen? Slappna av, tycker vi! Här ger vi dig fem tips för en härlig, yogisk helg.

1. Lägg bort mobilen!
Koppla bort och koppla av. I dagens samhälle är det inte många som kan leva utan sin smartphone och därför kan det vara bra att ta en helg där man begränsar användandet, eller helt avstår från att kolla mobilen, paddan och allt det där andra digitala. Det kommer hjälpa dig slappna av – vi lovar!

2. Yoga, yoga yoga!
Yogan handlar ju om att koppla andningen till kroppen och sinnet genom koncentration och att blicka inåt. Om tankarna snurrar i huvudet i 100 km/h kan djupandning och lite yoga lugna ner dig. Många balanserande positioner är helt omöjliga att utföra om du inte koncentrerar dig och släpper allt runt omkring dig. Och varför inte testa att yoga med barnen? Testa till exempel den här dubbelhunden.

Annons
Annons

3. Hitta på äventyr!
Ibland hjälper det att komma bort en stund – gå ut och vandra i naturen, hitta på en rolig lek, besök en ny plats. Frisk luft och lite solljus kommer göra under för både kropp och sinne. Slänger du dessutom in lite yoga i mixen så utsöndrar du endorfiner som gör dig lyckligare – win-win!

4. Prova massage!
Gå till din lokala massagesalong och unna dig en stund för dig själv. Att mjuka upp knutar och spänningar är ett härligt sätt att även släppa på alla spänningar som sitter i huvudet. Och det är ju SÅ skönt.

5. Skratta!
Helt naturligt och alldeles gratis! Inget slår ett gott skratt, och det förlänger även livet, om man får tro på ordspråket. Omge dig med familj, vänner och andra människor och aktiviteter som gör dig glad.

Trevlig yogisk helg!

LÄS MER: Malou Lejon brinner för barnyoga
LÄS MER: Jeff Phenix: Livsbalansen är viktig

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.