Yoga World
Annons
Annons
Yoga

5 tips inför första yogaklassen

Är du sugen på att prova på yoga men har inte riktigt vågat ta steget ännu? Du kanske inte vet i vilken ände du ska börja? Här listar vi några bra tips för dig som ska ge dig på din första yogaklass.

1 Kolla upp olika yogastudios
Kolla med vänner, bekanta, googla, besök några olika studios. Hör dig helt enkelt för om vilken studio som verkar bäst och hur du ska göra för att anmäla dig, så du inte dyker upp till en fullbokad klass när du väl tar dig dit.

2 Stäng av mobilen
Ett riktigt felsteg. Om din mobil skulle ringa riskerar du att bli omringad av väletablerade yogisar som kastar skumblock på dig. Okej, det kanske inte är riktigt så illa, men för säkerhets skull är det nog bäst att slå av mobilen när du yogar.

3 Hunden hit och solhälsningar dit
Vriden triangel med bunden kråka i stolen i gudinneposition – ursäkta? Namnen på de olika positionerna kan vara svåra att greppa, men oroa dig inte – du kommer lära dig med tiden. Ta bara en titt på vad de andra gör och härma dem. Du kan även ta en liten tjuvtitt på de allra vanligaste positionerna innan klassen.

Annons
Annons

4 Ingen bryr sig om hur ”bra” du är
Gå inte på din första yogaklass med inställningen om att du ska vara bäst – då har du fått det om bakfoten. Du är där för att fokusera på din andning och göra ditt bästa, för dig själv och ingen annan. Vill du bli bättre på positionerna för din egen skull så är det bara att öva – till slut kommer det.

5 Dra inte alla över en kam
Som med alla typer av lektioner är läraren otroligt viktig för trivseln. Ett bra tips är att prova dig fram för att se vilken typ av lärare du gillar bäst, som motiverar dig och lär ut på ett sätt som passar just dig. Kom ihåg att alla människor, och likaså yogalärare, är olika.

Lycka till!

Läs mer om Illustrerande yogabok för nybörjare.

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.