Yoga World
Annons
Annons
PlusYoga

5 tips för yogin med tidsbrist

  • Har du svårt att hitta tid till att yoga? Med dessa tips gör vi det lättare för dig.

1. Yoga effektivt
Känn efter vad ditt behov är idag och anpassa din sekvens. Ibland kan det räcka med bara ett par positioner för att få ut det du vill ha av din session. Ibland räcker det exempelvis med lite savasana – en position som vi ofta glömmer bort.

2. Yoga hemma
Genom att yoga hemma kan du lätt korta ner yogasession eftersom du slipper ta dig till och från studion. Satsa på de positioner du känner dig säker på och spara de mer avancerade till studion, så att du inte riskerar att skada dig.

3. Dela upp yogan
Det kan kännas svårt att avsätta tid till yogan, men genom att dela upp den på flera tillfällen under dagen blir det ofta enklare. Testa till exempel att göra en kortare morgonsekvens samtidigt som kaffet bryggs på morgonen, lite kontorsyoga när du väntar på att den där filen ska laddas ner eller varför inte en kvällssekvens när barnen har gått och lagt sig.

Annons
Annons

4. Gör yogan till en lek
Är problemet att du har små barn som kräver din uppmärksamhet? Involvera de små i din yoga, så får alla ta del av fördelarna! Ni kan till exempel göra små yogasagor och härma djur, yoga till musik eller så kan du bara låta barnen härma dig. Det kommer säkerligen uppskattas

5. Yoga med vänner
Känner du att du måste välja mellan att träffa dina vänner och göra yoga? Kombinera dem! Genom att yoga tillsammans med dina kompisar får ni chansen att umgås och ha det kul tillsammans, samtidigt som ni kan hjälpa varandra och se till att ni får bättre resultat. Dessutom hinner ni nog prata lite både innan och efter klassen.


Stort tack till Sara Dahlström på vår systertidning halsafitness.se för inspirationen!


Osäker på vad som krävs för att yoga hemma? Ta då en titt på hur du fixar din egen hemmastudio.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.