Yoga World
Annons
Annons
Yoga

5 roliga positioner för extra fokus

Jobbar du med barnyoga? Här kommer några enkla sätt att engagera en klass med unga deltagare.

1. Lejonet

Lejonandning är en riktig favorit hos barn! Positionen är rolig och lekfull vilket gör det lätt att få med barnen på noterna. Gör den tidigt under klassen om de behöver göra sig av med lite överskottsenergi, eller halvvägs in i klassen om du vill få dem att piggna till. I lejonet får man både låta, andas och röra på sig – ett fantastiskt sätt att rikta sin energi och fokusera sin uppmärksamhet dit man vill.

2. Tigern

Barn älskar den här positionen – det är en rolig, visuell position som utmanar och ökar såväl balans som corestyrka. Jag brukar föra in den som en låg balansposition tidigt i mina klasser, för att se till att fokus och koncentration är på topp innan vi börjar röra på oss.

3. Trädet

Den klassiska balanspositionen som verkligen fungerar när det kommer till ökat fokus och koncentration! Vissa barn kan göra den här positionen hur länge som helst i sin strävan att bli bättre på att stå på ett ben. Jag älskar den här positionen eftersom den verkligen låter barnen se sina egna framsteg.

Annons
Annons

4. Draken

Den här positionen för med sig ljudet, kraften och energin från lejonandningen, i kombination med stillheten i balanspositionerna. Sammantaget gör det draken till en engagerande och rolig position som stärker kroppen och gör det lättare att rikta sin energi och sitt fokus.

5. Barnets position

Det måste inte alltid till en balansposition eller kraftfull andning för att man ska kunna fokusera sin uppmärksamhet. Att bara låta barnen vara i den här lugna och inåtvända positionen kan ofta vara tillräckligt för att skapa ökat fokus – inte bara på läraren, utan på dem själva.

Yogi: Helen Clare

LÄS OCKSÅ: Våga ha roligt med din yoga!
LÄS OCKSÅ: 20 minuter yoga för hjärnan

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.