Yoga World
Annons
Annons
Yoga

5 bra skäl att yoga

1. Lindrar stress och gör dig på bättre humör
Vissa yogastilar använder sig av specifika meditationstekniker som hjälper dig att fokusera på andningen för att tysta ner alla tankar som surrar i huvudet, minska stress och hjälpa dig slappna av. Dessa andningstekniker ökar även syreupptaget i hjärnan vilket gör att du blir lyckligare och nöjdare med livet.

2. Gör dig vigare
Många människor säger att de inte är tillräckligt viga för att börja med yoga, men sanningen är att det inte spelar någon roll hur vig (eller inte) du är. Yogan hjälper dig ändå, och med tiden kommer det bli bättre. Och det är dessutom inte bara musklerna du stretchar, utan även leder och ligament, vilket ökar kroppens rörelseomfång så att du kan röra dig friare.

3. Minskar skaderisken
Övrig träning, så som löpning, handlar ofta om en serie snabba, kraftfulla rörelser vilket innebär att man ofta går fullt ut och att skaderisken är hög. Ofta leder den här typen av repetitiv träning till obalanser i motsatta muskelgrupper, till skillnad från yoga som fokuserar på att hitta balansen mellan dessa. På så vis är yoga ett utmärkt komplement till annan träning.

Annons
Annons

4. Stärker musklerna
Många yogapositioner har en tydlig effekt på styrkan i överkroppen, så som nedåtgående och uppåtgående hunden, medan plankan fokuserar mer på coremusklerna. På samma vis stärker de stående positionerna ben och ländrygg. I det stora hela stärker alla yogapositioner någon del av kroppen, så länge man gör dem rätt, utan att överbelasta specifika muskelgrupper.

5. Förbättrar hållningen
Genom att praktisera yoga hjälper du din kropp att bli hälsosammare, flexiblare och starkare och tack vare det kommer du snart märka att även din hållning blir bättre. Mag- och ryggmusklerna blir starkare och kan därmed bättre ge stöd åt din kroppsvikt, och du kommer snart kunna sitta rakt och gå rak i ryggen genom livet.

LÄS MER: 5 anledningar att dejta en yogi
LÄS MER: 5 anledningar till varför alla som tränar bör yoga

1 kommentar

  1. Jag kan bara hålla med. Maan blir muskelös och man stärker sin mentala och psykiska hälsa. Jag tackar livet för yogan

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.