Yoga World
Annons
Annons
LivsstilSjälsliv

5 anledningar att dejta en yogi

Förutom att yogisar ofta är fina på både insidan och utsidan finns det en hel del andra anledningar till att dejta en person som håller på med yoga.

1. De är mer flexibla

Inte bara i sängen om det var din första tanke, utan även som människor. Yogisar är ofta mer öppensinnade och anpassningsbara. Eftersom kroppen, sinnet och själen har en stark koppling till varandra visar sig det ofta i hur man är som person. Om du strävar efter att bli mer fysiskt flexibel, speglar det ofta sig i din personlighet.

2. De är hälsosammare

Och inte bara på ett sätt, utan två. De gör hälsosammare val i livet, vilket smittar av sig på omgivningen. Sen är de också hälsosammare fysiskt sett. Enligt en norsk studie gör yogapraktiken faktiskt att man får bättre immunförsvar, så det är ju en win-win!

Annons
Annons

3. De är bättre på sex

Studier visar att yoga kan förbättra sexualfunktionen, orgasmer och öka tillfredsställelsen för båda parter. Detta sker genom ett ökat blodflöde och en starkare bäckenbottenmuskulatur, eller moola bandha. Den ökade kroppsmedvetenheten och flexibiliteten som yogisar ofta har skadar ju inte heller!

4. De tar hand om sig själva

Och det är ju viktigt. Att kunna ta hand om sig själv och älska sig själv kan göra skillnaden mellan ett bra och ett dåligt förhållande. Om man inte kan älska sig själv är det svårt att älska någon annan, och det vill man ju gärna kunna.

5. De praktiserar fred

Nu menar jag inte att alla yogisar är fredliga och fridfulla hela tiden, men de som verkligen efterlever en yogisk livsstil känner till principen ahimsa, icke-våld, och många av de andra principerna som leder till en lite mindre dramatisk tillvaro.

På tal om kärlek till dig själv – ta en titt på den här artikeln om Jessamyn Stanley och kroppspositivism.

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.