Yoga World
Annons
Annons
Yoga

4 ursäkter att göra slut med

Vad har du egentligen för anledningar att inte yoga? 

Om det är så att du får utslag av yogamattan, är allergisk mot rökelse eller att det börjar blöda från dina öron så fort du hör ett ”omm” så har du kanske en giltig ursäkt. Annars är det dags att skippa undanflykterna som hindrar dig från att yoga.

Jag tänker inte tjata om att det som du borde prioritera allra mest i ditt liv är att hålla dig mentalt, fysiskt och emotionellt hälsosam. Jag tänker inte heller påminna dig om att det är extra viktigt att du tar hand om dig själv när du har mycket att göra och stora krav på dig. Du vet ju redan allt det där.

Men jag kommer göra det svårare för dig att komma på undanflykter för att inte rulla ut den där yogamattan och göra några asanas.

Ursäkt #1

JA, SÄNGEN ÄR SKÖN, MEN DET ÄR INTE DEN SOM BESTÄMMER.

Gå upp tio minuter tidigare och rulla ut yogamattan det första du gör på morgonen (förutom att ta på dig lämpliga kläder. Lita på mig – oavsett hur mycket din partner älskar dig så vill ingen se dig göra nedåtgående hunden naken.) Om du skjuter upp din yoga till senare på dagen ökar risken för att saker kommer dyka upp och att din yoga inte blir av. Skulle du få tio minuter över senare på kvällen kan du helt enkelt upprepa det du gjorde på morgonen – bonusyoga helt enkelt!

Annons
Annons

Ursäkt #2

NÅGRA SAKER ÄR JOBBIGA I BÖRJAN. DET ÄR BARA ATT STÅ UT MED DET OCH GÖRA DET ÄNDÅ.

Vet du vad? Att göra nya saker för första gången är svårt för alla. Så är det helt enkelt. Problemet är att många av oss vuxna har glömt hur det är att vara så uppspelt över något att man kämpar och kämpar och kämpar för att nå dit. Som när vi lärde oss cykla, åka inlines eller lärde oss den där låttexten utantill – oavsett vad det var så jobbade vi för det, trots att det var svårt i början. Ingenting har ändrats, förutom din attityd – och du kan hitta tillbaka till den inställning du hade som liten.

Ursäkt #3

FÖRÄNDRING ÄR INTE BEKVÄMT.

I början kommer yoga främst vara en fysisk praktik för de allra flesta. Du kommer börja använda delar av kroppen som du inte har använt på väldigt länge. Men tänk på att ju mer obekväm du känner dig, ju mer din kropp och ditt sinne kämpar emot och ju mer du hatar det – desto större behov har du av att göra plats för yoga i ditt liv.

Ursäkt #4

DET KAN VARA HELT GRATIS.

Personligen skulle jag rekommendera att du investerar i en yogamatta, eftersom de är gjorda för att förhindra skador à la Bambi på hal is. Om du letar runt kan du hitta riktigt billiga mattor som definitivt duger i början – jag pratar om knappa hundralappen. Har du fortfarande inte råd? Sluta köpa med dig kaffe varje dag på vägen till jobbet så har du råd efter en vecka. När du har köpt din matta är det bara att börja surfa runt på internet, det finns så många bra yogavideos som är helt gratis där ute – inte minst hos oss på yogaworld.se! Ja, det optimala är att lära sig yoga med en lärare i samma rum/ land/kontinent, men om det står mellan det eller att inte yoga alls så är valet enkelt.

Text Meg Jackson

LÄS OCKSÅ: Coola Jessamyn Stanley snackar kroppspositivism

LÄS OCKSÅ: 7 saker jag lärde mig när jag började meditera

 

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.