Yoga World
Annons
Annons
Yogaliv

3 tantriska sätt att återupptäcka varandra

Känns det lite svalt mellan dig och din partner? Varför inte väcka känslorna till liv med lite tantramagi?

Tantra är livets väg – ett sätt att till fullo ta tillvara på livet och allt vad det har att erbjuda för att lära sig mer om sig själv och uppfylla sin fulla potential som människa. På sanskrit betyder ”tan” i ”tantra” ungefär ”nätverk” eller ”nät” och lär oss att allt i livet har en mening, en plats och en unik potential. Drömmen vi har av det perfekta livet, kärleken och förhållandet kan bli sann om vi bara lär oss hur vi uppnår vår fulla potential.

Kommer du ihåg hur det kändes när du och din partner var nykära? Ofta känns livet lite lättare  just då och man ser saker och ting med nya ögon sådär i början. Inom tantrayoga kallas detta ungefär ”begynnelsens energi” – man ser allt från ett nytt perspektiv och hjärtat är fullt av kärlek. Det är i den stunden våra förhållanden är som mest magiska och enligt tantrafilosofin är det där man ska hålla sig. Det innebär ju såklart inte att man ska inleda nya förhållanden stup i kvarten, utan att man alltid ska se på sin partner med nya ögon. En av förhållandenas värsta fiender är vanan; man blir van vid varandra, tar varandra för givet och slutar upptäcka nya saker. Tantra har verktygen som kan hjälpa oss att för evigt stanna kvar i den där känslan vi hade i början. Så här går det till:

Annons
Annons

1. Se varandra
Stanna till ett ögonblick och se varandra i ögonen. Fundera ordentligt över personen du ser framför dig – ta dig tid till att se dem och att själv bli sedd. Ögonen sägs vara ”själens spegel” och när vi försöker se ända in i hjärtat på vår partner kan vi på bara några minuter skapa en djupt intim känsla och jaga bort allt vad vardag och rutin heter. I alla fall tillräckligt länge för att komma ihåg varför just ni två är tillsammans.

2. Utforska sinnena
Hos ett kärlekspar finns det mycket utrymme för att utforska sinnena i nuet – denna magiska plats som vi alltid befinner oss precis i början av. Tantra lär oss att använda våra fem sinnen på ett medvetet sätt – i par eller ensamma – för att utforska olika energier och bli mer närvarande. När vi gör detta öppnar vi dörren för intima upplevelser i både det vanliga livet och kärlekslivet. Så var kreativ i hur ni utforskar de magiska sensationerna som lukten, smaken, synen, känseln och hörseln ger er.

3. Yoga tillsammans
Och varför inte yoga tillsamman med din partner? Att yoga på egen hand hjälper oss att bli mer medvetna om våra energier och lär oss att arbeta med dem, men yoga kan också praktiseras parvis genom att skapa positioner med två kroppar istället för en. Den här praktiken är oerhört harmoniserande och hjälper er att släppa loss samt föra er samman så att ni kan upptäcka nya aspekter av ert förhållande. Det tillåter er även att känna kopplingen till varandra utan att faktiskt prata, och öppnar upp för en helt ny värld av möjligheter vad gäller intensitet och attraktion.

Tantrans unika holistiska perspektiv på livet öppnar upp för en enorm personlig tillväxt samtidigt som den visar oss ett praktiskt sätt att uppleva saker på ett sätt som vi annars bara kunnat drömma om.

LÄS MER: 7 yogapositioner för bättre sex
LÄS MER: Gör en dubbelhund med din partner

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.