Yoga World
Annons
Annons
Livsstil

10 sköna steg till att reflektera mera

Så kan yoga hjälpa dig att omformulera din inre dialog och leda dig till bättre val och en positivare vardag.

1. Börja med att uppmärksamma det initiala eller återkommande tankemönstret som uppstår.

2. Identifiera hur och på vilket sätt dessa reaktioner bidrar med negativitet.

3. Hur skulle du vilja att situationen gick till? Hur skulle du vilja reagera?

Annons
Annons

4. Varför vill du skapa ett nytt mönster? På vilket sätt är din nuvarande reaktion inte längre tillräcklig och vad är det som står i vägen för att du ska ändra på ditt beteende? På vilket sätt hjälper det att inte ändra på något alls?

5. Fundera över var de negativa tankarna kommer ifrån – när såddes fröna och vad kan du lära dig av dem?

6. Det enda sättet att göra en förändring är genom att jobba för det; engagera dig dagligen i din sadhana och investera i dig själv och din utveckling.

7. Identifiera skillnaden mellan din reaktion och den respons som följer. Du har kapaciteten att filtrera hur du levererar dina tankar så att du kan dela med dig av din sanning på ett hänsynsfullt och äkta sätt. Säkerställ alltid att det du känner och tänker kommuniceras på ett bra och trevligt sätt till alla inblandade.

8. Det finns ett utrymme mellan den reaktion som uppstår inom dig och den respons du väljer att svara med. Tillåt dig själv att stanna kvar i det utrymmet och reagera med medvetenhet. Du är den enda som kan kontrollera dina tankar och hur du reagerar.

9. Tillägna tid till denna sutra dagligen som en del av din sadhana. Den tysta egentiden, långt bort från världens alla röster, tillåter dig att lyssna till din egen röst. Vårda en hälsosam relation inom dig så att du är medveten om dina reaktioner och försök att inte kontrollera den utmaning som uppstår – det kommer bara kväva kommande läror.

10. Tillit, tillit, tillit! Lita på att de lärdomar som du är redo för kommer att komma till dig, på det sätt som är menat för dig, vid rätt tidpunkt. Kom ihåg: du utsätts bara för de utmaningar du faktiskt kan hantera!

LÄS MER: Andningen avslöjar hur du mår
LÄS MER: Det kan vi lära oss om djurpositionerna

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.