Yoga World
Annons
Annons
LivsstilResor

10 anledningar att åka på yogaretreat

Om du har varit på retreat förut så vet du vad det handlar om. Utsökt, nyttig mat och så självklart en hel del yoga. Om du inte har provat på det, vad väntar du på?

Yoga för dig
Det kommer bli massor av yoga. Se till att retreaten erbjuder en yogastil du verkligen älskar (det är värt att ägna lite tid åt att undersöka saken innan du bokar) så kommer timmarna på mattan kännas som sann lycka, istället för gymliknande tortyr. Om du gillar yogans spirituella aspekter vill du inte av misstag hamna på en träningssemester.

Jaget i centrum
Ja, allt handlar om dig på en yogaretreat. Nu menar vi inte egot, utan mer på ett vårdande och omhändertagande sätt. De flesta åker dit själva för att få tid att ladda batterierna, pigga upp själen och hitta sig själv (eller i alla fall personen du en gång var!). Det handlar om kärlek till sig själv.

Vacker omgivning
De flesta yogaretreater ligger på extraordinära och mycket vackra platser, omgivna av lugnet, till exempel uppe i bergen, eller med en spektakulär havsutsikt. Det är den perfekta platsen att hitta sitt inre lugn och stänga ute resten av världen.

Koppla av
En yogaretreat är det ultimata botemedlet mot vardagsstressen. Kliv upp ur sängen och direkt in i yogashalan för en uppiggande morgonsession. Njut sedan av en hälsosam frukost, bara för dig (och ingen disk efteråt heller!). På retreaten behöver du inte fundera på att ta hand om någonting annat än dig själv.

Annons
Annons

Skönt umgänge
Du kommer befinna dig i gott sällskap medan du är borta. Retreaten blir som en community med andra likasinnade yogisar från olika bakgrunder. Det är vanligt att folk håller kontakten efter hemfärden också, eftersom man har delat en sådan personlig upplevelse tillsammans.

Ekologiskt själsgodis
Som ett komplement till din yogapraktik kommer du även att få njuta av hälsosam mat under din sejour, som kommer få dig att glöda på insidan. Om du är på en detoxretreat kan du förvänta dig specialkost, men hursomhelst så är det färska, ekologiska, högkvalitativa pranaboostande livsmedel som står på menyn.

Inre lugn
Även om du är en gymmänniska av högsta grad kan det inre lugnet som gruppmeditationen ger dig vara väldigt kraftfull. För personer som har många tankar som snurrar runt i huvudet kan meditationen och lugnet som den medför faktiskt bli höjdpunkten på resan.

Skönhet inifrån och ut
Yoga handlar inte om att gå ner i vikt eller att bli brun, men en konsekvens av att yoga regelbundet är att man känner sig helt fantastisk, och det kommer synas på ditt utseende och ändra hur andra ser på dig. Skönhet handlar dock om mer än bara det yttre, och din inre glöd kommer lysa igenom från insidan.

Ouppkopplad avkoppling
De flesta ställena har trådlös uppkoppling, men måste du verkligen kolla Facebook medan du är borta? Lägg ner mobilen, stäng igen datorn och koppla bort allt. Det handlar bara om några dagar och resten av världen kommer fortfarande att vara kvar när du väl bestämmer dig för att koppla upp dig igen.

Borta bra, hemma bäst
När du väl kommer hem igen kommer du upptäcka allt som retreaten har gjort för dig. Du kommer må bra av den goda maten du har ätit och all den yoga du gjort, och dessutom kommer du känna lugnet. Du kommer känna av det i dina personliga förhållanden, i hur du är mot barnen, din partner och till och mot chefen när du återvänder till jobbet.

Här kan du läsa om hur det går till när man utövar lyxhippieyoga på soliga Ibiza.

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.